Kehystyspalvelut

Kehystyksen tarkoitus on tuoda taideteos tai esine esiin mahdollisimman hyvin sekä suojata sitä pölyltä, lialta, ilmankosteuden vaihteluilta ja valon vaikutuksilta. Suojaamisen kannalta kehystyksessä käytettävien materiaalien laatu on oleellinen seikka.

Tavallisimpia kehystettäviä ovat grafiikan lehdet, akvarellit, maalaukset, piirrokset, julisteet ja valokuvat. Myös lähes mitä tahansa esineitä voi kehystää. Olen kehystänyt mm. pelipaitoja, ison silkkimaton, hole in one -golfpallon, palokirveen, uudenvuoden tinat, lasten kenkiä ja vaatteita sekä mitaleita ja muistolusikoita.

Liikkeestäni löytyy n. 300 eri kehysmallia, joiden joukosta sopiva kehys löytyy useimmiten työhön kuin työhön. Suosin valikoimassani suomalaisia, männystä valmistettuja kehyslistoja mutta valikoimissani on myös espanjalaisia ja italialaisia kehysmalleja.

Käytän taiteen kehystämiseen hapottomia paspartuuri(aukkopahvi)- ja taustapahveja, jotka suojaavat teosta parhaalla mahdollisella tavalla. Paspartuurivalikoimassani on kymmeniä eri värivaihtoehtoja ja tarpeen vaatiessa on mahdollista tilata erikoisempia värejä.

Paljonko kehystäminen maksaa?

Kehystyksen hinta vaihtelee muutamasta kympistä (esim. pieni maalaus tai grafiikanlehti) satoihin euroihin (isot näyttävät vitriinikehystykset). Eniten hintaan vaikuttavat kehystyksen koko ja rakenne sekä valittu kehys. Myös lasin tyyppi vaikuttaa hintaan. Edullisin ja eniten käytetty on tavallinen kirkas taululasi. Tätä hieman kalliimpi on ns. heijastamaton lasi eli mattalasi. Edellisten lisäksi vaihtoehtoina ovat kirkas UV-suojalasi sekä ns. näkymätön lasi UV-suojalla.

Toimitus

Kehystystöiden toimitusaika vaihtelee muutamasta päivästä kolmeen viikkoon riippuen tilausten kokonaismäärästä. Kiireellisissä tapauksissa teen kuitenkin työn vaikka saman päivän aikana.